Hoe lang duurt een behandeling?

Dat verschilt per behandeling. Permanente make-up voor wenkbrouwen duurt ongeveer 2,5-3 uur. Permanente make-up voor eyeliner duurt ongeveer 2-3 uur. Permanente make-up voor lippen duurt ongeveer 3 uur.

 

De behandeling bestaat uit:

  1. bespreken van de wensen en mogelijkheden,
  2. voortekenen
  3. kleurkeuze
  4. de behandeling zelf
Hoe lang is het zichtbaar?

Het resultaat verschilt per behandeling. Hou rekening met 1 tot 3 jaar. Daarna vervaagt het geleidelijk en raden we je aan een touch-up behandeling in te plannen.

Wanneer niet?

Het is niet mogelijk om Permanente Make-up te laten doen tijdens  zwangerschap / borstvoeding.

Wat is PMU?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de epidermis. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Ook wordt een tatoeage dieper gezet.

Waarom is een nabehandeling noodzakelijk?

Een PMU behandeling bestaat uit een eerste behandeling en 6-8 weken later, de nabehandeling. Tijdens de eerste behandeling verlies je ongeveer tot 40% aan pigment in de huid, vandaar dat, om tot het gewenste resultaat te komen, een nabehandeling nodig is.

Is de behandeling pijnlijk?

De mate van hoe hoog een pijngrens is verschilt echt per persoon. Over het algemeen is een PMU behandeling heel goed te doen, er wordt een verdovingsgel aangebracht waardoor je nog maar weinig van de behandeling voelt.

Wel is het zo dat lippen en eyeliner bijvoorbeeld iets gevoeliger kunnen zijn dan wenkbrauwen. Over het algemeen wordt een PMU behandeling in De PMU Studio pijnloos ervaren. 

Houd ook rekening met externe factoren, zoals algehele fitheid/vermoeidheid/hormonale schommelingen/periode van de maand, je houden aan de voorzorg tips enz. Dit kan allemaal bijdragen aan de gevoeligheid van de behandeling.

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

Indien je een botox behandeling op de planning hebt staan is het verstandig om even 3-4 weken tussen de botoxbehandeling en de PMU behandeling te laten.

Botox (in het voorhoofd) werkt op de spieren en kan ervoor zorgen dat de wenkbrauwvorm ietwat verandert/ongelijk wordt. Daarom verstandig om te wachten tot de botox goed is ingewerkt en daarna een Powderbrow behandeling te boeken.

Uiteraard heeft botox geen effect op een eyeliner of lipblush behandeling.

Ik heb fillers, mag ik behandeld worden?

Permanente make-up is een mooie aanvulling op lipfillers. Belangrijk om te weten is dat je pas na 4 weken na het plaatsen van fillers een lipblush behandeling kan inplannen. Andersom van belang om te weten, dat je twee weken na het plaatsen van de lipblush PMU behandeling een lipfiller afspraak kan plannen.

Kunnen kleur en vorm gegarandeerd worden?
Van belang is het dat je van tevoren zelf een goed beeld hebt hoe je jouw wenkbrauwen zelf het liefst ziet: dikker, dunner, soft, make-up look enz.
Voor een PMU behandeling neem ik alle tijd. Ik teken de vorm voor zoals ik denk dat het beste bij het gezicht past. Pas na goedkeuring van de klant gaan we beginnen met het pigmenteren.

De vorm van PMU

Bij een PMU behandeling streef ik altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Belangrijk is om het beste uit je eigen wenkbrauw kan halen. PMU zal altijd iets krimpen na de heling, zo’n 5-10%.

De kleur

Van tevoren kan niet gegarandeerd worden dat je huid de kleur niet afstoot waardoor de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert. Ik voer de techniek uit zoals het hoort en als blijkt dat het pigment niet blijft zitten dan is er alsnog werk geleverd en ligt dit vaak aan de eigen huid en ook de nazorg.
Je ziet het echte resultaat van de behandeling pas na 4 tot 5 weken. De kleur vormt zich in samenwerking met je eigen pigment. Het heeft tijd nodig om te vormen.
Na 5-6 weken vindt de 2e behandeling plaats. Bij de 2e behandeling kan ik pas goed zien hoe de huid op de pigmenten reageert en daar verdere behandeling op aan passen.

Is PMU voor iedereen geschikt?
PMU is niet geschikt voor iedereen. Er zijn contra-indicaties. Zoals; hemofilie, chronische huidziekten, afwijkende wondgenezing, immuunziekten , hart en vaatziekten en diabetes.

Ook bij gebruik van sommige medicijnen is PMU af te raden, zoals bij anti-stollingsmiddelen of bloedverdunners. Tenzij je van de huisarts tijdelijk (een paar dagen) mag stoppen met het innemen van de bloedverdunners. Bloed stuwt het pigment namelijk naar buiten, zodat er veel afstoot zal zijn en de permanente make-up niet pakt.

Bij een van de volgende aandoeningen mag Permanent make-up NIET uitgevoerd worden!

Hemofilie (bloed stolt niet goed)
Melanomen (vorm van huidkanker)
Keloïd (overmatig littekenweefsel)
Bij het gebruik van roaccutane (of afgelopen 6 maanden gebruikt), versneld de deling van cellen in de bovenste huidlaag (bij ernstige acne)
Chronische huidziekte (anders dan hierboven vermeld)
Op een geïrriteerde huid (bijvoorbeeld: Eczeem, acne , ontsteking, vreemde buldjes, zwellingen,huid verbrand door zon)
persoomn jonger dan 16 jaar
Bij zwangerschap of borstvoeding
Koorts op de behandeldag
PMU infralash: Oogaandoeningen zoals glaucoom, staar, diabetes en Herpes simplex oogontsteking.
PMU lippen: Herpes simplex virus; koortslip op de behandeldag , heel erg droge lippen of wondje op je lippen. (overleg eerst met PMU specialist, vaak kan de behandeling met de juiste voorzorg wel plaatsvinden

Pakt PMU bij iedereen even goed?
Elke huid is anders en reageert anders op het ingebrachte pigment. Het soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Bij de ene persoon blijft er veel kleur( pigmentatie) zitten, bij een ander zal er veel kunnen verdwijnen en lijkt het soms een beetje ongelijk. Dit wordt dan verholpen met de nabehandeling(en). Bij de nabehandeling, die na 6-8 weken zal plaatsvinden, kunnen de wenkbrauwen weer wat aangezet en bijgewerkt worden. Permanente Make-up dient opgebouwd te worden, gemiddeld zijn er twee behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.
Waarom is er een nabehandeling nodig?
Om tot het gewenste resultaat te komen zijn er gemiddeld twee behandelingen nodig. Het pigment dat in de huid wordt geplaatst kan na de eerste behandeling zo’n 40-60% kleurintensiteit verliezen. Na de tweede behandeling zal de huid het pigment herkennen en beter accepteren waardoor er meer pigment in de huid zal achterblijven na genezing en je dus een mooi resultaat hebt. Bij een enkeling is er soms sprake van een huid die minder goed pigment opneemt en kan het zelfs zo zijn dat een extra 3e nabehandeling nodig is.
Hoeveel tijd zit er tussen de eerste en de tweede behandeling?
Gemiddeld zit er tussen de twee behandelingen 6-8 weken.

Geuld kan op de proef worden gesteld wanneer er soms nog een stukje pigment ontbreekt (gaatjes) of de kleur wat te licht is uitgevallen na de eerste behandeling. Klanten vragen of ze wellicht eerder kunnen komen voor de 2e behandeling. De huid ziet er genezen uit maar de huid zal zich nog van binnen uit te vernieuwen/repareren. De kleur vormt zich in samenwerking met je eigen pigment. Het heeft tijd nodig om te vormen. Voor uw eigen veiligheid zal plannen we de nabehandeling nooit eerder dan 6-8 weken na de eerste behandeling.

Bij de 2e behandeling kan goed beoordeeld worden hoe de huid op de pigmenten reageert en daar verdere behandeling op aanpassen.

Ik moet bloed verdunners nemen, is het plaatsen van PMU een probleem?
Hoe dunner het bloed, hoe meer kans je hebt op lichte bloeding tijdens de behandeling. Het kan als gevolg hebben dat een deel van het ingebrachte pigment er weer uitbloedt, dus dat het pigment niet goed pakt. Indien je om medische redenen dagelijks bloedverdunners dient te nemen, kan je best eens informeren bij jouw arts of je er een dag of 2-3 mee mag stoppen. Indien je de inname niet mag stopzetten is dit geen onoverkomelijk probleem. De manier van pigmenteren kan aangepast worden en misschien zal er een extra nabehandeling nodig zijn (kosten Eur 50,-).

Stop echter nooit zonder je arts te raadplegen.

Ik heb diabetes, kan ik permanente make-up laten plaatsen?
Indien er sprake is van ernstige diabetes, kan een PMU behandeling niet plaastvinden. De huid heelt vaak slecht met grote kans op kleurverschillen en daarnaast is er een groter risico op infecties.

Bij diabetes heeft het pigment vaak de neiging te vergrijzen, hoe warm men het pigment ook kiest. Indien er sprake is van een lichte vorm van diabetes en de klant er echt op staat een behandeling te ondergaan, is dit op eigen risico.

Koortslipvirus en PMU
Indien een klant ervan op de hoogte is het herpes virus bij zich te dragen, is het handig dat op voorhand te weten zodat we richtlijnen kunnen geven om een uitbraak na behandeling tot een minimum te beperken.

Ik heb nog nooit koortslip gehad / Ik weet het niet zeker of ik ooit koortslip heb gehad. Kan je mij garanderen dat ik geen koortslip zal krijgen na een behandeling?

Helaas niet! Het is niet met zekerheid te zeggen of je wel of geen koortslip zal krijgen. In sommige gevallen dragen mensen het virus bij zich zonder ooit een keer koortslip te hebben gehad. Het kan ook zijn dat je wel koortslip hebt gehad, maar geen idee had of dat het zo lang geleden was dat je het vergeten bent.

De kans op een koortslip na een behandeling is in dit geval op eigen risico.

Kunnen kleur en vorm gegarandeerd worden?
Tijdens een PMU behandeling nemen we alle tijd om te bespreken wat de wensen van de klant zijn. De vorm, de kleur, persoonlijke wensen etc.

Over de vorm van PMU

Wenkbrauwen worden vooral helemaal uitgemeten door middel van bepaalde meet tools om zo de gewenste vorm te bepalen. Perfectie is het doel, maar let wel: geen enkel gezicht is symmetrisch, wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen ;). We streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, waarbij we het beste uit je eigen wenkbrauw halen. Uiteraard geven we ook persoonlijk advies en een eerlijke mening.
Houd er rekening mee dat de gezette PMU iets kan krimpen. Nadat de wond goed is genezen zal deze ongeveer 5 tot 10% krimpen.

Over de kleur van PMU

Garantie over hoe de kleur in de huid pakt kan niet gegeven worden. Het kan zijn dat de huid de kleur afstoot waardoor de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert. De techniek wordt uitgevoerd zoals het hoort en als blijkt dat het pigment niet blijft zitten dan ligt dit vaak aan de eigen huid en ook de verzorging na behandeling.
Je ziet echte resultaat van de behandeling pas na 4 tot 5 weken. De kleur vormt zich in samenwerking met je eigen pigment. Het heeft tijd nodig om te vormen.
Na 5-6 weken vindt de 2e behandeling plaats. Bij de 2e behandeling kunnen we pas goed zien hoe de huid op de pigmenten reageert en daar verdere behandeling op aan passen.